Kopen van een kerstkrans

Er is geen leukere tijd dan kerstmis, want er is niets gezelliger dan met familie en vrienden tijdens donkere dagen knus bij elkaar aan tafel te schuiven. Wat nog leuker is als je gasten kan ontvangen in een volledig smaakvol ingericht huis, wat je natuurlijk helemaal zelf hebt gedaan met zelf uitgekozen kerstdecoratie. De adventskrans is typisch een onderdeel van alle kerstdecoratie dat meteen in het oog springt. Het is een echte eyecatcher dus. Hier volgen aanwijzingen voor het uitkiezen van een adventskrans.

Allereerst is de grootte van de adventskrans van belang. De grootte van de adventskrans moet goed passen bij de grootte van de tafel waar hij op wordt geplaatst. Als er weinig ruimte op tafel is, kies dan voor een kleinere adventskrans. Als er veel tafelruimte is, dan kan het erg leuk zijn om flink uit te pakken met een imposante adventskrans.

Een volgend punt van belang is het materiaal waarvan de adventskroon is gemaakt. Als u graag een adventskrans buiten zet, dan kunt u het beste een adventskrans kiezen van steen, zoals een krans met een Keltisch thema. Ook zijn er moderne adventskransen van metaal. Deze zijn ideaal voor buiten. Voor adventskransen binnenshuis zijn er veel varianten, onder andere kransen vervaardigd van dennen- of sparrengroen. Andere kerstkronen die meer modern van aard zijn kunnen volledig van metaal of zelfs glas gemaakt zijn. Dit soort kerstkransen komen het mooist tot hun recht in modern ingerichte huizen. Meer klassieke adventskransen hebben wat weg van beeldjes waarop figuren staan uitgebeeld die met de kerk te maken hebben, zoals engelen. Het mooist is als de adventskrans ook bij de andere meubelstukken in het huis past.

Er zijn ook speciale varianten de adventskrans, Zo bestaan er vloermodellen gemaakt van metaal, waarbij u de adventskrans dus niet op een tafel hoeft te plaatsen. Zij kunnen in een hoek van de woon- of eetkamer worden gezet en geven met hun brandende kaarsen een authentieke sfeer. Ook zijn er kerstkransen die aan deuren gehangen kunnen worden. Er is geen warmer welkom dan een gezellige adventskrans aan de voordeur.